Пападемос: Единството ще поведе Гърция напред

Пападемос: Единството ще поведе Гърция напред
Новият временен министър-председател на Гърция даде първото си публично изявление. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Гърция е на важен кръстопът и всички гърци трябва да допринесат за разрешаването на огромните проблеми пред страната, заяви временният министър-председател Лукас Пападемос.

„Гръцката икономика е изправена пред големи проблеми въпреки положените огромни усилия... Страната е на съдбоносен кръстопът“, обяви той, цитиран от АФП, в първото си изказване след избирането му за премиер на мястото на Папандреу.

Според бившия заместник-директор на Европейската централна банка (ЕЦБ) основната задача на новото правителство е да приложи спасителния план на еврозоната.

Пападемос призова за по-голяма подкрепа за коалицията.

„Изборите, които ще направим, ще са от решаващо значение за гръцкия народ. Пътят няма да е лесен, но съм убеден, че проблемите ще бъдат разрешени по-бързо и на по-ниска цена, ако имаме единство, разбиране и благоразумие“, добави той, цитиран от „Ройтерс“.

По-рано днес Пападемос пристигна в Атина, за да се присъедни към дискусията за избирането на нов министър-председател и това веднага бе изтълкувано като знак, че именно той ще оглави новото коалиционно правителство на страната.

Георгиос Папандреу (ПАСОК), Андонис Самарас („Нова демокрация“), Георгиос Карацаферис (крайна десница) и президентът Каролос Папуляс се срещнаха, за да договорят сформирането на коалиционно правителство, което да управлява държавата до предсрочните избори.

Новото гръцко коалиционно правителство ще положи официално клетва в петък. Церемонията ще се състои в 14.00 часа.

#Георгиос Папандреу #Европейска централна банка #ЕЦБ #Гърция #Андонис Самарас #Георгиос Карацаферис #Каролос Папуляс #ПАСОК #Нова демокрация #предсрочни избори #коалиция #единство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници