Евтино море от 20 август

Евтино море от 20 август
A A+ A++ A

Евтиното море у нас започва идната седмица. От 20 август цените тръгват надолу. До края на септември хотелите по Северното Черноморие ще са с до 45% по-изгодни, съобщава "Труд".

Голямото намаление ще се случи от 10 септември. Нощувката в 4- и 5-звездни хотели на първа линия с ол инклузив изхранване, чадър и шезлонг на плажа от сегашните 80-120 лв. ще падне до 60-84 лв. Хотели ще предлагат и една нощувка гратис при платени шест. Ще има и безплатно настаняване на деца.

Първото поевтиняване е във времето от 20 август до 8 септември, а голямото намаление ще се случи от 10 септември до края на месеца. Като краен резултат нощувката в 4- и 5-звездни хотели на първа линия в Златни пясъци с ол инклузив изхранване, чадър и шезлонг на плажа от сегашните 80-120 лв. ще падне до 60-84 лв.

От другата седмица до началото на септември влизат в сила и промоции за резервации в последния момент. Някои хотели предлагат на такива клиенти безплатно настаняване на две деца или една нощувка гратис при платени шест.
Още от другата седмица 3-звездни хотели на първа линия в Златни пясъци предлагат нощувки за 26-39 лв. на човек. Те обаче са за полупансион и без безплатна сянка на пясъка. Осигуряването прибавя към ваканционния бюджет по 8 лв. на ден за чадър и по още толкова за всеки нает шезлонг.

По-изгодно излиза, ако туристите се възползват от т.нар. No name оферти. При тях се прави резервация в курорта или към определена хотелска верига, но до последно не се знае в кой точно хотел ще е престоят. Така хотелската верига си гарантира максимална заетост. По Северното Черноморие в момента тази схема се прилага само в курорта Св. св. Константин и Елена.

Промоциите по нея започват от 25 август, когато нощувката поевтинява с 13 лв. До 7 септември резервиралите почивка “на сляпо” в един от 5-те хотела плащат 66 лв. за всичко - храна, сянка и шезлонг на пясъка и край басейна. След това цената пада до 55 лв.

В 4-звездните хотели в курорта, който се слави с минералните си извори, в началото на септември нощувката ол инклузив излиза 47 лв.

На Златните ранното септемврийско море с ядене, пиене на корем и анимация струва от 49 до 67 лв., а след средата на месеца - от 25 до 55 лв. По-евтините оферти са за отдалечени от брега 3-звездни почивни бази, но и до плажа има примамливи предложения за 34-35 лв.

И в Албена има септемврийски промоции. Хотели край новия аквапарк продават нощувката ол инклузив за 77 лв. с безплатен вход за водната атракция. Иначе достъпът до нея е 35 лв. за възрастен и 15 лв. за дете на ден.
Повечето обекти в северния морски курорт смъкват цените до 50-52 лв. след 3 септември, като до един гостите ползват чадъри и шезлонги на пясъка и край басейните безплатно.

В Албена евтини нощувки за 25 лв. и през август предлагат три хотела, но към тях върви само закуска.

На юг цените на нощувките през септември също поевтиняват. Това обаче не важи за шезлонгите и чадърите на плажа, храната и питиетата. За цените им няма слаб или силен сезон.

Тризвездни хотели в Слънчев бряг предлагат промо цени за периода 28 август до 7 септември включително. Тя е 60 лв. на човек на ден със закуска и вечеря и е с 15 лв. по-евтина от тази във високия сезон.
Срещу 43 лева, но ол инклузив, може да се отседне само в един хотел със същия брой звезди за периода от 1 септември до 5 октомври. Децата до 6 навършени години се настаняват безплатно, а тези от 6 до 12 г. ползват 50% отстъпка.
По курортите на юг от Бургас разлика между висок и нисък сезон почти няма. Там по принцип идват по-малко и по-непретенциозни туристи.
Затова почти през цялото лято в къщите за гости могат да се намерят евтини нощувки за по 8-12 лева.

Най-пълен с туристи на юг до края на сезона ще остане Созопол. През септември градът е домакин на празниците на изкуствата “Аполония”. Още повече че тази година се провежда юбилейното 30-о издание. И там квартирите са по джоба на всеки, стига да се намерят свободни.
В Созопол може да се пренощува и за над 100 лв., но квартири в стария и новия град се предлагат и за 10-15 лв. Има изгодни хотелски оферти за две нощувки с вечеря и закуска за двама за 110 лв. всичко.


#МОРЕ #хотели #цените

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници