Нападателят на Багата – окончателно в ареста

Нападателят на Багата – окончателно в ареста
Даниел Стефанов–Дъмпела остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Даниел Стефанов–Дъмпела остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд.

Софийски градски съд го остави в ареста, като прие, че от свидетелските показания може да се направи обосновано предположение, че именно Стефанов е наръгал с нож самбиста Благой Иванов–Багата, предаде БГНЕС.

Като аргумент за определяне на мярката съдът изтъкна и високата степен на обществена опасност на деянието, което е извършил Стефанов.

По време на заседанието стана ясно, че Багата е отишъл на масата на Стефанов и именно там е започнал боят, само че младежи от компанията на Стефанов извадили палки и взели превес в боя.

Преди да се произнесе съдът, прокуратурата поиска постоянна мярка „задържане под стража“ за Даниел Стефанов–Дъмпела, тъй като смята, че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, и е налице обосновано предположение, че именно той е пробол с нож в сърдечната област Благой Иванов–Багата.

От събраните до момента свидетелски показания става ясно, че обвиняемият Стефанов е разказал на няколко души, че именно той е наръгал с нож Багата.

Представителят на държавното обвинение изтъкна, че Стефанов е обвине за тежко умишлено престъпление, за което законодателят е предвидил наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Освен това Дъмпела има вече една условна присъда за притежание на наркотици от 8 месеца с 3 години изпитателен срок, който все още не е изтекъл. Самият Даниел Стефанов поиска от съда обективно решение.

25-годишният Благой Иванов–Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Инцидентът стана на улица „Граф Игнатиев“ 12 в бар „Айс“. Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо.

#Софийският апелативен съд #арест #Багата #Дъмпела #Благой Иванов–Багата #Даниел Стефанов–Дъмпела

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници