Молебен за здраве, заради наводненията в Мизия

Молебен за здраве, заради наводненията в Мизия
Молебен за здраве, утеха, спасение и благополучие на пострадалите в районите, сполетени от водната стихия през това лято бе отслужен в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Молебен за здраве, утеха, спасение и благополучие на пострадалите в районите, сполетени от водната стихия през това лято бе отслужен в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" с благословението на Българския патриарх Неофит.

Молебенът оглави Тивериополският епископ Тихон. Той, храмовото духовенство на Патриаршеската катедрала и богомолците отправиха молитва към Бога да укрепи, утеши и подпомогне всички, които вследствие наводненията са загубили свои близки и имущество, и да запази страната ни от бедствия. Епископ Тихон призова християните към повече братолюбие, милосърдие и взаимопомощ в тези дни на изпитания. Той се обърна към многото хора в храма за една искрена и дълбока обща молитва, за да могат да укрепят всички, които са в изнемога и призова да започнем дори от онези, които са извън границата на нашата страна – войните в Газа, Ирак, Сирия, Украйна.

На деня, който е най – обичан от българския народ, епископът призова за молитва към Богородица действително да бъде застъпница за целия български народ, който тъне в безпътие.

В патриаршеската катедрала в петък от сутринта идваха хора. За Успение Богородично преди молитвата бе отслужена празнична св. Литургия.

#Тихон #Газа #Ирак #Сирия #Украйна #Бога #Богородица #литургия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"