Само 11 държави в света не участват в конфликти

Само 11 държави в света не участват в конфликти
"Светът е в състояние на война и положението вероятно ще продължи да се влошава", твърди международно изследване. Снимка: bgnews.me
A A+ A++ A

„Светът е в състояние на война и положението вероятно ще продължи да се влошава“, показва изследване на авторитетен аналитичен център, предаде британският вестник "Индипендънт", цитиран от БТА.

От 162 изследвани държави по света само 11 не са замесени в някакъв вид конфликт. През последните седем години светът става все по-малко мирен и тенденцията за намаляване на конфликтите след Втората световна война рязко се обръща, коментира "Индипендънт".

Страните с най-ниско ниво на конфликти са Швейцария, Япония, Катар, Мавриций, Уругвай, Чили, Ботсвана, Коста Рика, Виетнам, Панама и Бразилия, сочи докладът на Института за икономика и мир. В Бразилия и Коста Рика обаче достъпът на граждани до леки оръжия и вероятността от демонстрации, придружени с насилие, са тревожно големи.

В най-конфликтно отношение се намират: Южен Судан, Ирак, Сомалия, Судан, ДР Конго, Централноафриканската република, Пакистан, КНДР, Нигерия и Русия. Според учените в тези държави се извършва голям брой терористични актове и съществува високо ниво на престъпността.

Швейцария не участва във външни конфликти и има много малък риск от вътрешни проблеми, но общият й индекс на мира спада заради относително големия оръжеен износ.

#Нигерия #КНДР #Пакистан #Централноафриканската република #ДР Конго #Судан #Сомалия #Ирак #Южен Судан #Индипендънт #Швейцария #Япония #Катар #Мавриций #Уругвай #Чили #Ботсвана #Коста Рика #Виетнам #светът #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници