Заради горящ автобус евакуираха деца с увреждания

Заради горящ автобус евакуираха деца с увреждания
Снимки: Ruse-news.com
A A+ A++ A

Десетина деца с увреждания, настанени в специализиран център в русенския квратал "Дружба", са били евакуирани превантивно заради горящ автобус. Пряка опасност за живота им не е имало, тъй като пожарът е пламнал в близост до съседната сграда на предстоящия за закриване Дом за медикосоциални грижи.

Инцидентът е станал около 22:00 ч. снощи, като най-вероятно автобусът се е запалил от късо съединение. Той е собственост на русенската фирма "Дунавски драгажен флот" (ДДФ) и е бил паркиран постоянно в двора на дома.

По думите на управителя на фирмата това е регламентирано с договор между ДДФ и дома, тъй като автобусът е извозвал възпитаниците на дома до града за различни мероприятия. Пламъците от превозното средство са се пренесли към сградата, но единствено са стопили пластмасовата дограма на прозорците от долните етажи.

Огънят не е засегнал вътрешността на сградата, а фасадата е опушена. На мястото са били изпратени две коли на пожарната, които са потушили огъня. Помещенията на дома не са били обитаеми, тъй като са ремонтирани наскоро.

Причините за инцидента се изясняват.

#деца #автобус #пожар #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"