"Галъп": При избори днес ГЕРБ води пред БСП със 7%

"Галъп": При избори днес ГЕРБ води пред БСП със 7%
Около 34% заявяват, че няма да гласуват. Снимка: Галъп
A A+ A++ A

При избори за Народно събрание сега, за ГЕРБ биха гласували повече от 23%, за БСП - близо 16%, а почти 8 на сто – за ДПС.

Това сочат данните от изследването на моментната картина на електоралните нагласи, отчетени от „Галъп интернешънъл”. 

Близо 5% електорална подкрепа събират „България без цензура” и партньорите й, Реформаторският блок е с над 4%, новата коалиция на НФСБ и ВМРО е с повече от 3% от всички имащи право на глас. Следват АБВ с 2,4%, „Атака” – по-малко от 2% и др.

Около 34% заявяват, че няма да гласуват.

От агенцията посочват, че е възможно увеличаване на дистанцията между първите две формации, но това зависи от хода на кампанията.

При БСП предстои да се оцени ефектът на действията на новия председател Михаил Миков. Той започва мандата си с доверие от 22%. Профилите на електоратите показват, че Миков е широко приет в лявото пространство.

ДПС остава на стабилни позиции. „България без цензура” запазва добри изгледи за присъствие в следващия парламент, така също и Реформаторският блок и новият Патриотичен фронт.

Стартовите позиции на коалицията между НФСБ и ВМРО дават добри перспективи за попадане в следващото НС.

По обобщените нива на доверие, кабинетът на Орешарски остава между кабинета „Борисов” и кабинета на тройната коалиция, посочват от агенцията.

Мнозинството от оценките за кабинета „Орешарски” са негативни. Близо една трета от запитаните го намират за „изцяло неуспешно управление”.

Към началото на август парламентът е с 10% доверие и 82% недоверие. През август доверието в президентската институция е 36%, а недоверието – 52%. 

Изследването на „Галъп интернешънъл” е проведено между 1 и 6 август 2014 г. чрез пряко интервю по домовете сред 1008 респонденти.

 

#БСП #ГЕРБ #ДПС #нагласи #Михаил Миков #ББЦ #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници