Янаки Стоилов: Президенът и Близнашки обслужват ГЕРБ

Янаки Стоилов: Президенът и Близнашки обслужват ГЕРБ
Янаки Стоилов заяви, че ГЕРБ ускорено навлиза в изпълнителната власт преди да са проведени предсрочните парламентарни избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов заяви, че ГЕРБ ускорено навлиза в изпълнителната власт, преди да са проведени предсрочните парламентарни избори.

На пресконференция на партията Стоилов коментира, че чрез служебното правителство се прави опит както на централно, така и на областно ниво да бъдат поставени хора, свързани с ГЕРБ.

„Това повдига въпроси за характера на служебното правителство. По Конституция то трябва да гарантира равнопоставеност пред всички участници в предстоящия парламентарен вот. Може да направите паралел с действията на президента по отношение на състава на предишното служебно правителство. Тогава не бяха направени почти никакви промени в състава на министерствата, след правителството на ГЕРБ“, коментира Стоилов.

Зам.-председателят на социалистите смята, че президентът и служебният премиер до голяма степен обслужват политическите цели на ГЕРБ.

Близнашки да не влиза в ролята на политически еничар. Назначенията да бъдат професионални и промените да са само там, където е необходимо“, коментира още Стоилов.

#Янаки Стоилов #Стоилов #БСП #ГЕРБ #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"