Тото измамниците остават оконачателно в ареста

Тото измамниците остават оконачателно в ареста
19-годишните момчета от Варна направиха опит да присвоят джакпота от 5 026 320.60 лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двамата младежи, опитали да измамят тотото, остават в ареста окончателно, реши Софийският апелативен съд.

19-годишните момчета от Варна Николай и Продан Маринови направиха опит да фалшифицират резултатите от 51-ви тираж на играта "6 от 49" и да присвоят джакпота от 5 026 320,60 лева, но опитът им беше прихванат от системата на БСТ.

Освен на информационната система информацията за подадените фишове се съхранявала и на два диска – единият в трезора, а другият в кабинета на директора. Манипулацията в системата е била извършена на 26 юни между 19:33 и 19:42 часа. Системата посочила, че има печеливш фиш, но при сравнението на данните е установено, че информацията в нея и тази на двата диска е различна.

Установено е, че има неоторизиран достъп в компютърната система от IP адрес от Варна. Това е станало от компютър на бащата на единия от младежите Николай Маринов, като е ползвана паролата на Виктор Стефанов. Той е директор в дружество "Декарт", от което поддържат тото системата.

За Продан Маринов има и доказателства от СРС-та. Той е посетил сградата на тотото два пъти и представил част от хартиен фиш, за който твърдял, че е печеливш. Тъй като фишът бил скъсан, младежът обяснил, че това се случило заради разправия. Младежът подал и молба, с която претендира за печалбата. Според САС има и данни за умисъл, предава БГНЕС.

Съдът прецени, че няма опасност двамата да се укрият, но има опасност от извършване на друго престъпление. Сумата, казаха магистратите, е безпрецедентно голяма и тъй като не е изяснено как са получили паролата, не изключиха възможността да се установят и други съучастници.

#тото #измамници #остават #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници