Радан Кънев: Борисов плаши хората, за да гласуват за него

Радан Кънев: Борисов плаши хората, за да гласуват за него
Бойко Борисов и Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бойко Борисов събужда страховете на хората и изнудвайки ги очаква да му дадат гласовете си. Той обаче трябва да разбере, че това е слаб предизборен ход. Избирателите ще посочат кой ще управлява и каква ще е коалицията. Това заяви на пресконференция лидерът на ДСБ Радан Кънев в отговор на коментара на Бойко Борисов в сутрешния блок на БНТ, че партията му няма да се коалира с РБ, защото не желае да участва в коалиция с партия, чийто лидер не поема отговорност.

„Няма да се съглася да участвам в правителство, чийто премиер ще идва в Банкя да ми докладва, а след това ще ходи в Драгалевци да докладва", бе заявил Борисов.

Според Радан Кънев, ГЕРБ е непоследователен в отношението си към Реформаторите – миналата седмица чуваме едно, на следващата друго.

Кънев уточни, че не са водени никакви разговори с други формации за коалиция след изборите. Той категорично отхвърли възможността да съюз с БСП и ДПС.

„Нямаме нищо общо с БСП. Така че коалиция е абсолютно невъзможна“, коментира Кънев пожеланието на Борисов „РБ да отидат в БСП и да си направят правителство“.

Относно назначенията на служебния кабинет, Кънев заяви, че докато не се бъде извършена административна реформа, дори добре изглеждащото служебно правителство със симпатични министри, ще бъде заложник на стария начин на управление със старите партийно поставени лица.

"Назначенията по ниските етажи на властта в кабинета "Близнашки" са повод за притеснение. Тези назначения са показателни, че трябва да се извърши реформа в администрацията, защото така служебното правителство е заложник на партиен натиск. Всички знаят за назначенията в митниците, в пътна инфраструктура и в ДНСК", коментира Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ смята, че хората с досиета от ДС не трябва да заемат високи държавни постове, затова Ваньо Танов трябва да бъде оттеглен от митниците.

"Хора от ДС не трябва да заемат държавни постове. Това е наша позиция от както ги има партиите. Когато правилата са лоши и добрите хора не могат да свършат работа, според Кънев.

В Реформаторския блок обсъждат регистрация на партия РБ, но това не може да се случи преди изборите на 5 октомври.

#Радан Кънев #Кънев #Бойко Борисов #Борисов #ГЕРБ #БСП #ДПС #Реформаторския блок #РБ #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"