Кабинетът започва одит на разходите на министерствата

Кабинетът започва одит на разходите на  министерствата
A A+ A++ A

Правителството обяви, че започва одитни проверки на министерствата. Целта е анализ на разходите на министерствата и направените бюджетни кредити. Ще се порверяват направените разходи и поетите дългосрочни ангажименти и скритите проблеми, които биха се появили именно в разходи, които в момента не се виждат на касова основа, но в начислена основа могат да дадат лошо отражение в основните параметри върху бюджета и върху структурния дефицит.

Проверките включват одит на първостепенните разпоредители с бюджетни средства. Те ще се извършат от звената за вътрешен одит на съответните ведомства, а контролни органи на Агенцията за държавна финансова инспекция ще правят инспекции. Одитните проверки се координират от заместник-министъра на финансите Теменужка Петкова.

От кабинета заявиха, че това е една от приоритетните икономически мерки на правителството. Проверките ще продължат до 25 август, а в края на месеца ще бъде готов обобщен доклад за всички проверки.

Когато встъпи в длъжност министърът на финансите Румен Порожанов обеща да направи одит на разходите, които са извършени от министерствата, на поетите ангажименти в дългосрочен план, както и на разходите, които не се виждат на касова и на начислена основа.

#бюджет #дефицит #одит #проверки #Румен Порожанов #Теменужка Петкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"