Прокуратурата влиза в Агенция „Митници”

Прокуратурата влиза в Агенция  „Митници”
Ваньо Танов обяви, че е заварил митниците в ужасно състояние. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата ще влезе в Агенция „Митници”, обяви новият стар шеф на агенцията Ваньо Танов пред Нова телевизия.

По думите му митниците трябва да бъдат разследвани, защото има съществени нарушения в работата им.

„Ще предам някои неща на прокуратурата още отсега. Има фирми, които имат гаранции в една определена банка. А след това им е разрешено да продължават да извеждат акцизни стоки, при условие, че няма да се плати той”, допълни той.

Танов обяви, че е заварил митниците в ужасно състояние.

„В момента те са на ниво 90-те години, след като всички структури са направени да бъдат неработоспособни. Ако говорим за приходи е още по-трагично”, категоричен бе той.

„Няма нито една проведена обществена поръчка и всички договори са изтекли. Цялата работа и дейност на митниците е блокирана и сме със 100 милиона по-малко от миналата година”, каза Танов.

Той коментира, че има определени хора, които имат полза от блокаж на митниците и предположи, че вероятно същите тези хора протестират назначението му.

„Страхуват се, че ще излязат наяве нещата – къде са проблемите и кого са обслужвали. Това са милиони левове, които просто ги няма”, категоричен беше шефът на митниците.

Танов обяви, че не планира да се оттегля от поста, заради протестите.

„Не знаех, че в Агенция „Митници” е толкова зле положението и как за 5-6 месеца може да бъде разрушено нещо, което е градено няколко години”, допълни Танов.

По думите му, няма нито едно назначение и нито един проведен конкурс.

„Половината началници на митници са назначени отвън. Предходната нощ преди да дойда, са правени назначения и преназначения. Това как го виждате от етична и морална гледна точка?”, каза още Ваньо Танов.

Шефът на митниците каза още, че е разговарял с Бойко Борисов за Мишо Бирата, но от гледна точка на това, че е имало оплаквания, че се действа тенденциозно спрямо Михов. Танов беше категоричен, че не е „покровителствал никого по никакъв начин“.

 

#прокуратура #влиза #агенция #"Митници" #Ваньо Танов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници