Борисов отсече: ГЕРБ или ще управляват сами, или сдават мандата

Борисов отсече: ГЕРБ или ще управляват сами, или сдават мандата
Борисов не вижда коалиция с Реформаторите.
A A+ A++ A

В ефира на БНТ в четвъртък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли всякакви догадки за коалиция на ГЕРБ и Реформаторския блок след изборите.

"Ако нямаме 121 депутати след изборите на 5 октомври, ГЕРБ ще върне мандата и ще оставим Реформаторският блок да си поканят БСП и да съставят правителство", категоричен е Борисов.

Неговата реакция беше породена от изявите в сутрешните блокове на Божидар Лукарски и Радан Кънев. Според Борисов те двамата го шпионирали. "РБ трябва да започнат да се държат като нормална партия и да започнем да разговаряме като хора", заяви Борисов и им пожела голям успех и да отидат при БСП и да си направят коалиция. 

„Министърът на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на правосъдието, министърът на отбраната и на образованието са дейни активисти на Реформаторския блок. Изведнъж сега БСП се потопиха, няма ги, все едно не са управлявали. За два месеца искат всичките негативи да ми ги прехвърлят на мен. Защо? Да не слагат никой – нито Танов е мое предложение, нито някой се е консултирал, нито искам да им нося отговорност”, допълни още председателят на ГЕРБ.

Той коментира, че позицията на проф. Георги Близнашки да защити Ваньо Танов е нормалната позиция.
На въпрос – дали предизборно е предимство за ГЕРБ, че техен човек е начело на Митниците, Бойко Борисов отговори: „Не. Близнашки да го махне, ако иска, това си е негова работа. Нямам нищо общо с това, нито партията”.

"Тревожи ме, че с близо млрд. са по-малко приходите в Митниците", заяви още той.

На въпрос за договора с „Уестингхаус” и прозрачността на договора, Бойко Борисов коментира: „Цялата непрозрачност с „Уестингхаус” ни поставя в хипотеза да гадаем. И проф. Близнашки каза, че още не може да разбере какво са подписали. Не подписал Станишев „Белене” – подписал го някакъв човечец от НЕК. Не подписал Стойнев и БСП за „Уестингхаус” – някакъв човечец от АЕЦ „Козлодуй”. Представяте ли си наглостта – да взимаш решение за над 20 млрд. лв. с държавна гаранция и да казваш – някакъв човечец, някакъв директор. Кой го назначава? Нали Стойнев му е началник. Когато „Уестингхаус” дойдоха при мен и ме запознаха – аз им казах – това при мен не може да стане”.

Нашата цел в енергийната сфера е да направим енергийна ефективност, допълни той.

„В момента продукцията на единия реактор от „Козлодуй” отива в загуби по електропреносна мрежа и по сградите на хората. По-добре да извадим 5 млрд. евро да ги подарим на хората да си санират блоковете, с което ще им паднат сметката с по 30-40%. Ще урбанизираме градовете. Това е програмата на ГЕРБ в енергийната сфера”, допълни още Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #реформаторски блок #Радан Кънев #Уестингхаус #Ваньо Танов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »