Спешно търсят 25 медицински сестри в Бургас

Спешно търсят 25 медицински сестри в Бургас
A A+ A++ A

Многопрофилната болница за активно лечение в Бургас пусна обява за 25 свободни щата за медицински сестри.

Най-голям недостиг на кадри изпитват отделенията по хирургия, неврохирургия, ортопедия и нефрология. Свободно работно място има и в звеното за централна стерилизация, което снабдява болницата със стерилни инструменти.

„Недостигът на медицински сестри е сериозен в цялата страна, не само в нашата болница. Проблемът съществува от години, основната причина е заминаването им за чужбина", коментира пред медиите изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски, който силно се надява на нови попълнения в болницата.

По думите му ръководството на болницата и синдикатите се стараят да подобряват условията на труд и възнагражденията, за да могат специалистите да остават там.

Персоналът е принуден да работи извънредно, за да компенсира липсата, особено през летните отпуски. В няколко отделения работят и вече пенсионирани медицински сестри, защото няма кой да заеме мястото им.

Не достигат и лекари със специалност. Свободни работни места от месеци са обявени за отделенията по гастроентерология, хирургия, детските отделения и отделението по неонатология. Болницата изпитва необходимост и от специалисти-пулмолози, гръдни хирурзи, специалисти по пластично-възстановителна хирургия. Търсят се общо 15 лекари специалисти.

#болница #медицински сестри #недостиг #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »