Ваньо Танов: Болно ми беше, че върнаха митниците в изходна позиция

Ваньо Танов: Болно ми беше, че върнаха митниците в изходна позиция
A A+ A++ A

За няколко месеца агенция "Митници" беше върната в изходна позиция като структура, капацитет и работоспособност, а приходите днес са на нивото на 2012 г. Това констатира пред БНР назначеният отново за шеф на агенцията Ваньо Танов.

Танов ръководеше митниците по времето на ГЕРБ, но през август 2013 г. беше сменен от тогавашния министър Петър Чобанов.  

"Поемам отново агенцията, защото в продължение на четири години направихме много, за да може тя се превърне в една европейска структура и ми беше много болно, че в последните няколко месеца тя отново беше върната в изходна позиция като структура, като капацитет, работоспособност", каза той.

Танов изтъкна, че  в предходните четири години  въпреки тежката финансова криза в Европа приходите растяха годишно с между 800-900 млн. лв. и в рамките на три години е постигнат ръст от над 2.5 млрд. лв. "За съжаление приходите в момента са на нивото от 2012-а година, т.е. са изпуснати вече 2 години", добави той и нарече резултатите необяснимо лоши.

Новият директор на структурата съобщи, че като условие да се върне на поста е поставил да може да си избере екип. Вече има идея кого да покани, но не е сигурен, че ще се съгласят да сменят работата за краткия срок, в който служебното правителство ще действа.

#Ваньо Танов #Агенция "Митници" #приходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници