Бареков захапа Ваньо Танов за Мишо Бирата

Бареков захапа Ваньо Танов за Мишо Бирата
A A+ A++ A

Ваньо Танов дължи обяснения пред обществото и прокуратурата защо натискаше служителите си в данъчното ведомство и защо прекратяваше данъчни проверки на производители на спиртни напитки, реагира тутакси лидерът на "България без цензура" Николай Бареков на днешното повторно назначение на Митничар №1.

От партията на бившия телевизионер възразяват срещу кадровото решение с мотив, че така ГЕРБ и Борисов се връщат във властта.

Въпросите според ББЦ са два: защо предишният парламент е потулил истината дали е имало незаконно варене на спирт във фабриката, чиято проверка бе спряна след уговорката между Борисов и Първанов, и защо депутатът от ДПС Йордан Цонев е позволил случаят да бъде потулен в парламентарната комисия.

"Очакваме реакцията на Протестна мрежа, Реформаторския блок и дори на БСП", пишат от там и призовават опозиционните партии и гражданското общество да не допускат корупционните скандали да бъдат замитани от политическия елит с назначения по високите етажи.

"Нека г-н Танов излезе пред обществото и потвърди автентичността на записа с г-н Бойко Борисов", настояват още от партията на Бареков. Така според тях ще стане кристално ясно, че "беззаконието и рекетът тропат на вратата".

 

 

 

#Ваньо Танов #Бойко Борисов #Николай Бареков #спирт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »