Плевнелиев пред „Файненшъл таймс”: Олигарсите ни са пристрастени към държавни пари

Плевнелиев пред „Файненшъл таймс”: Олигарсите ни са пристрастени към държавни пари
В интервю за британския вестник „Файненшъл таймс” президентът Росен Плевнелиев остро разкритикува политиците и могъщите олигарси в България. Снимка: www.clubz.bg
A A+ A++ A

В интервю за британския вестник „Файненшъл таймс” президентът Росен Плевнелиев остро разкритикува политиците и могъщите олигарси в България за това, че разчитат прекалено много на държавни фондове.

„Нашите олигарси са пристрастени към държавните пари”, подчертава Плевнелиев и обещава да внесе ред в търговете за поръчки за енергийни и инфраструктурни проекти.

Европейската комисия разследва дали България е нарушила правилата на ЕС в областта на конкуренцията, като е сключила договори на местни и руски строителни компании във връзка с руския проект за нов газопровод „Южен поток”, който е предвидено да заобикаля Украйна, припомня „Файненшъл таймс”.

Изданието разказва, че, България е била разтърсена от случая с Корпоративна търговска банка, една от най-големите български кредитни институции, която бе затворена, а депозитите в нея бяха замразени.

#Плевнелиев #Южен поток #Файненшъл таймс #олигарси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »