Борисов: Какъв туризъм без пътища и канализация?

Борисов: Какъв туризъм без пътища и канализация?
Премиерът запита какъв приоритет е бил туризмът на предишните правителства, щом не са положили никакви усилия в областта на екологията и инфраструктурата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За първи път реално се прави нещо за тази стратегическа дума „туризъм“, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти за развитието на българското производство.

„Аз и друг път съм ви казвал – не можеш да оставиш Златни пясъци, Слънчев бряг, Несебър без канализация 22 години“, коментира той, цитиран от „Фокус“.

Премиерът запита какъв приоритет е бил туризмът на предишните правителства, щом не са положили никакви усилия в областта на екологията и инфраструктурата.

„Какъв е този туристически обект, до който няма нормален път, за да стигнат бързо и удобно туристите? Затова магистралите, инфраструктурните обекти са жизненоважни“, допълни той.

„Какъв е този пък туризъм, в който няма археология, няма места, където почиващите да могат да отидат и в свободното си време да разгледат тези невероятни красоти, които има българската история, което правим ние в момента“, каза още Борисов.

По думите му чрез помощта, която държавата оказва на селското стопанство, чрез инфраструктурните проекти, съответно за големите зимни и летни курорти, чрез парите, които се дават за провеждането на големи световни и европейски първенства в спорта, се дава огромен тласък и възможности за развитие.

„Няма чужденец с какъвто и да е ранг, който да е бил при мен, да не е ахкал от вкусовите качества на българските краставици, домати, чушки и всичко останало, да не говорим за кашкавал, кисело мляко, сирене. Храните сега, по това време, са ми любими и съм гладен, така че всичко обичам. Между другото, аз няма храна, която да не харесвам. Едни не обичат кисело, други сладко, трети... няма нещо, което да не обичам – произведено в България, и да не ми е вкусно“, подчерта премиерът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"