Кувейт дава 5 млн. долара на СЗО за борбата с ебола

Кувейт дава 5 млн. долара на СЗО за борбата с ебола
Кувейт предоставя 5 млн. долара на Световната здравна организация /СЗО/ за борбата й с разпространението на вируса на ебола. Снимка: 365.com.mk
A A+ A++ A

Кувейт предоставя 5 млн. долара на Световната здравна организация /СЗО/ за борбата й с разпространението на вируса на ебола, който засегна няколко западноафрикански страни, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на кувейския министерски съвет.

Към миналата седмица хеморагичната треска, която се предава при директен контакт с кръв или биологични течности на заразени хора или животни, беше отнела живота на 961 души от 1779 случаи на потвърдена или предполагаема зараза.

Заради епидемията, Либерия постави под карантина трета засегната провинция - Лофа, в северната част на страната. Извънредно положение вече е в сила в Нигерия и Сиера Леоне. Гвинея обяви, че взема ограничителни мерки спрямо трансграничните притоци на хора.

В град Лагос, в Нигерия вече има 10 регистрирани случая на ебола, предаде Ройтерс, като се позова на местни здравни власти.

 

#ебола #Нигерия #Сиера Леоне #Гвинея #Лагос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници