198711 статии       |       400 интервюта       |       1524 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.63176| EUR 1.95583| GBP 2.25344|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

26 млн. лева ни струват предсрочните избори

11 август 2014, понеделник / 16:36; Коментари: 0
Send to Kindle
26 млн. лева ни струват предсрочните избори
Предсрочните избори през октомври ще ни струват милиони левове. Снимка: БГНЕС

25,974 млн. лв. ще струват предсрочните избори на 5 октомври. Служебното правителство прие план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането им. Парите ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет, съобщиха от правителствената информационна служба.

На Централната избирателна комисия и на Министерския съвет за организационно-техническа подготовка на изборите ще бъдат предоставени съответно 4,430 млн. лв. и 15,605 млн. лв. Средствата за ЦИК са за възнаграждения на членовете й и за осигурителни вноски на заетите по граждански договори, за материално-техническо осигуряване на дейността на комисията, за обработка на данните от гласуването и за издаване на бюлетин с резултатите, за медийни пакети за партиите, коалициите и инициативните комитети и за разяснителна кампания.

Предвидените средства по бюджета на МС са за възнаграждения на членовете на районните и на секционните избирателни комисии, за логистично осигуряване на изборния процес от администрациите на централно и местно ниво, за отпечатване на хартиените бюлетини, в т. ч. таксата за финансов контрол и за осигуряване на устройства за машинно гласуване, за програмно осигуряване, съхранение и техническа поддръжка, вкл. консумативи.

За изготвяне и отпечатване на изборните списъци Главна дирекция "ГРАО" на Министерството на регионалното развитие ще получи 882 хил. лв. За охрана по бюджета на МВР са планирани 3 млн. лв., разходите на МВнР са разчетени на 1,2 млн. лв., а на министерствата на отбраната и на образованието и науката – съответно 60 хил. лв. и 15 хил. лв.

В план-сметката са включени и разходите на БНР (200 хил. лв.), БНТ (502 хил. лв.), БТА (50 хил. лв.) и Сметната палата (30 хил. лв.).

Припомняме, че координацията между отделните институции по подготовката на изборния процес беше възложена на служебния премиер Георги Близнашки. По-рано в понеделник президентът се отказа да има отделен министър, който да отговаря за изборите.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: