Дянков призна за 55 хил. лв. бонуси в неговото министерство

Дянков призна за 55 хил. лв. бонуси в неговото министерство
A A+ A++ A

Финансовият министър Симеон Дянков „призна“, че за миналата година във финансовото ведомство са раздадени 55 085 865 лева допълнително материално стимулиране (ДМС).

Това става ясно от писмо на министъра до синия депутат Ваньо Шарков, който вчера на брифинг на СДС разпространи данните.

Дянков обяснява, че в системата на Министерството на финансите работят 11 556 души, които за 2011 година, извън брутната им работна заплата, са получили средномесечно по 397 лв. допълнително материално стимулиране.

От сводката на Министерския съвет за това кой колко пари е върнал обаче се вижда, че един от заместниците на Дянков е взел за миналата година над 62 000 лева, а другият заместник - 3196.

В писмото си Симеон Дянков припомня, че възможността за получаване на ДМС е законово регламентирана през 1991 г., когато в правителството „Филип Димитров“ на СДС министър на финансите е Иван Костов.

„С предложените на 17.11.2011 г. от Министерския съвет промени в Закона за държавния служител и чрез текстовете в предходните и заключителните му разпоредби допълнителното материално стимулиране ще отпадне“, посочва Дянков в писмото.

„До края на месеца промените в закона и новият прозрачен модел на заплащане на държавните служители се очаква да бъдат приети от вас, народните представители. Разчитаме на вашия реформаторски подход и се надяваме на пълната ви подкрепа“, завършва финансовият министър.

#Иван Костов #Филип Димитров #Министерски съвет #Симеон Дянков #Министър на финансите #бонус #допълнително материално стимулиране #ДМС #Закона за държавния служител #Ваньо Шарков #депутат #СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »