Отхвърлиха съмненията за ебола в Румъния

Отхвърлиха съмненията за ебола в Румъния
"След провеждане на всички необходими изследвания, изключихме с 99% сигурност инфекцията Ебола", заяви директорът на болницата в Букурещ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Румънският гражданин, който беше приет в болница със симптоми на ебола, не е заразен с вируса, съобщиха румънските здравни власти.

51-годишният мъж е работил в Нигерия. Той се е прибрал в Румъния на 25 юли в добро здраве, но след това вдигнал температура, започнал да повръща и получил диария.

"След провеждане на всички необходими изследвания, изключихме с 99% сигурност инфекцията ебола", заяви директорът на болницата в Букурещ.

По данни на Световната здравна организация (СЗО) Нигерия е четвъртата най-засегната страна от епидемията от ебола с 13 потвърдени, вероятни или подозрителни случаи, от които два с фатален край.

Ебола е особено смъртоносна в бедните страни на черния континент, смъртността там достига 90%.

Директорът на отдела за ваксини и имунизации на Световната здравна организация Жан-Мари Окво Беле обяви в неделя, че ваксината срещу вируса ебола, разработена от британската лаборатория "Глаксо Смит Клайн" (GSK), може да бъде подложена на клинични изпитания още идния месец и ако те са положителни, да бъде на разположение през 2015 г.

#отхвърлиха #съмненията #ебола #Румъния #епидемия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници