Цветан Цветанов: Ще се регистрираме първи за изборите в ЦИК

Цветан Цветанов: Ще се регистрираме първи за изборите в ЦИК
A A+ A++ A

Пак ще се регистрираме първи в ЦИК, закани се традиционният шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

След 20 август ще се финализират листите на ГЕРБ и веднага ще се регистрираме, разкри той в интервю за "24 часа".

"ГЕРБ имаше 97 депутати в 42-ото Народно събрание, целта ни е в 43-ото е да са над 121. Трябва да се доверим на голям процент от сегашните депутати, които се доказаха с работата си в парламента и издържаха на обидите и реваншистките действия на доскорошната власт", обясни Цветанов.

Една част от кандидатите за НС ще бъдат след избирането им в изпълнителната власт, убеден е съпредседателят на ГЕРБ. Сред тях има и потенциални кандидати за кметове на изборите през 2015 г. "Аз винаги съм казвал, че работата в кампанията свършва със стартирането ѝ. Работата по посланията в ГЕРБ реално се полага повече от 3 месеца преди старта на кампанията", посочи той.

Личната амбиция на Цветанов е да посети над 170 селища и да мина над 15 000 км. Така ще зная, че съм дал всичко от себе си, за да направим кампания лице в лице, каза той. По думите му на среща в събота с майки на загинали при ПТП деца те споделили, че "в България за последната 1 година са се върнали тези мутренски времена, тези предпоставки за несигурност, които са присъщи за периодите на нестабилност".

Помолен да коментира твърденията си, че съдията, който му даде 4 г. затвор, е бил под политически натиск, бившият вътрешен министър разказа, че преди две седмици гостуващите у нас за партиен форум на ГЕРБ бивш федерален вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих, докладчикът в Бундестага за България и член на СЕ д-р Бернд Фабрициус, д-р Ханс-Петер Ул, който отговаря за законодателството в Бундестага, дали категорична подкрепа за политиката в борбата с тежката организирана престъпност при управлението на ГЕРБ.

"Засвидетелстваха доверието, което имаме у европейските ни партньори. Говориха за конкретни резултати, които сме постигнали съвместно, и за това, което се е случило в последната 1 г. В едно бъдещо управление ще можем отново да възстановим доверието на нашите евроатлантически партньори с реални политики в борбата с тежката организирана и с битовата престъпност", каза Цветанов.

Конкретна промяна ще засегне ДАНС, даде пример Цветанов. Агенцията по думите му ще стане структура, типична за всяка демократична държава. "Никъде в Европа контраразузнавателна структура не е събрана с такава с полицейски правомощия. Немските ни партньори заявиха, че подобна на сегашната ДАНС структура е имало в Третия райх", посочи той.

"В Германия това е противоконституционно. Затова ще бъде възстановено състоянието на полицейските структури - към МВР, а техническите операции ще бъдат към агенция ДАТО. България не е толкова богата, за да може да поддържа две припокриващи се по функции структури", каза още Цветан Цветанов.

#Цветанов #ГЕРБ #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »