Трагичната история на Love. net... с щастлив край

Трагичната история на Love. net... с щастлив край
A A+ A++ A

За първи път на бял свят излиза неразказвана досега трагична история с щастлив край за един от най-гледаните български филми Love.net.

За „веселата част“ в историята на създаването на филма разказа режисьорът Илян Джевелеков, предаде БГНЕС.

„Тъй като в България няма възможности за завършен процес за създаването на филма, се обърнахме към чужбина“, обяснява той.

След дълга кореспонденция, около 6 месеца, България и Унгария си стискат ръцете. Джевелеков се споразумява с официалния представител на унгарската лаборатория в България Жельо Желев.

„С него уточнихме и последния детайл. Казахме си, че договорът е формалност, която не пречи материалът да бъде изпратен в Унгария“, разказва режисьорът.

На 12 ноември 2010 г. Илян Джевелеков получава SMS от Желев, който гласи: „Случи се трагедия, трябва да говорим“.

Сценичната идилията на снимачната площадка на Love.net е била разрушена до основи. Материалът бил изпратен за Унгария през нощта с ван, който катастрофира и се запалва.

Сблъсъкът става на румъно-унгарската граница и колата с оригинала на лентата се запалва. След 20-минутна битка с колана шофьорът успява да извади филма от колата.

Вятърът навън обаче духва огъня от микробуса върху лентата. Всичко, вървяло досега по конец, се обърква. Негативът на Love.net изгаря в пламъците с огромната опасност филмът никога да не излезе на голям екран.

Режисьорът, продуцентът и сценаристите успяват да запазят разума си, възстановяват лентата от полубитово качество и прожектират филма в киносалоните.

„Първото ходене до Унгария и първите проби са най-големият кошмар в живота ми“, разказва Илян Джевелеков.

С първите крачки към лабораторията режисьорът замалко не получава инфаркт. Никой от екипа не вярва, че след по-малко от четири месеца ще има премиера. Но всичко е добре, когато свършва добре.

В деня на лъжата 1 април 2011 г. филмът за истинската любов излиза на бял свят, пълнейки кинозалата със зрители.

Българите свикнаха да гледат филми онлайн, но Love.net разказва една интернет история, която зрителите могат да гледат на кино... или на DVD, което на 8 март излиза на пазара, казва още Джевелеков.

#LOVE.NET #филм #режисьор #Жельо Желев #България #Унгария #SMS #DVD

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"