Нетаняху: Израел няма да преговаря, докато има ракетни удари

Нетаняху: Израел няма да преговаря, докато има ракетни удари
Израел няма да се върне на преговорите за прекратяване на конфликта в Газа, докато има ракетни удари, заяви премиерът Нетаняху. Снимка: clubz.bg
A A+ A++ A

“Израел няма да се върне на преговорите за прекратяване на конфликта в Газа, докато палестинските бойци продължават ракетните атаки”, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху.

"Израел ще продължи да действа по всякакъв начин, за да промени настоящата действителност и да донесе спокойствие на всичките си граждани", заяви Нетаняху на заседание на кабинета в министерството на отбраната в Тел Авив.

Нетаняху каза това, след като палестинските преговарящи в Кайро заплашиха да прекратят усилията за спиране на кръвопролитията в Газа, ако Израел не изпрати делегация до 13 ч. по Гринуич, която да участва в преговорите. Израел изтегли делегацията си от преговорите в Кайро в петък, след като обвини Хамас, че нарушава тридневното примирие и ракетният обстрел срещу Южен Израел беше възобновен.

Нетаняху заяви, че не се вижда края на израелската операция, която започна с въздушна кампания на 8 юли. Сухопътната атака, започнала на 17 юли, завърши с изтеглянето на войските миналия вторник.

#Израел #Газа #Тел Авив #Израел #Кайро #Хамас #Бенямин Нетаняху

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"