Министър Шаламанов връчи дипломи на випускници от Варна

Министър Шаламанов връчи дипломи на випускници от Варна
Министърът на отбраната Велизар Шаламанов връчи дипломите на курсантите от "Випуск – 2014" на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров". Снимка: fakti.bg
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Велизар Шаламанов и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов участваха в тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите от "Випуск – 2014" на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров".

Министър Шаламанов поздрави випускниците и им пожела да имат успешна реализация в бойния строй на ВМС като командири на тези и по-добри кораби, които България ще има, да положат усилия за развитие и модернизация на ВМС, което е едно от най-важните условия задачите да бъдат изпълнявани успешно.

През тази година 23-ма курсанти завършват петгодишния курс на обучение по специалността "Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво от Военноморските сили". За първи път първенците със специализации в тази специалност са жени. Министър Шаламанов връчи диплом и първите офицерски пагони на първенеца на випуска курсант мичман Ваня Орманова. Тя завършва специализация "Корабоводене за ВМС" с общ успех "Отличен - 5.88" и беше наградена с офицерски кортик.

#Румен Николов #Велизар Шаламанов #военноморските сили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници