Епикризи пращат в домашен арест задържания шеф на ДАИ

Епикризи пращат в домашен арест задържания шеф на ДАИ
A A+ A++ A

Тежко здравословно състояние и семейни проблеми наклониха везните в полза на задържания за корупция шеф на Държавната автомобилна инспекция във Велико Търново и съдът го пусна в домашен арест.

По делото са събрани шест тома документи, стана известно на заседанието. Според прокуратурата всички транспортни фирми плащали такса „Спокойствие”, а освен това Петър Петров бил въвел и такса „Абонамент” за всеки служител, който иска да остане на работа в екипа.

Петров обаче се оказа в плачевно здравословно състояние. Пред съда шефът на ДАИ представи над 10 епикризи, с които доказва, че страда от сърцебиене, високо кръвно, претърпял е операция на дебелото черво и изпитва затруднение с отделителната система.

Според медицинските документи той трябва да се храни със специална храна, а също да полага грижи за съпругата си, която е оперирана от рак на гърдата и тумор в мозъка.

Епикризите са от последните четири месеца, като последната е от началото на август.

Поради всички тези причини Петров помоли спецсъда да измени мярката му в „домашен арест”. Магистратите се съобразиха с тежкото здравословно състояние на Петров и измениха мярката.

#ДАИ #задържан #съдът #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »