НСО влиза във вилата на Дянков

НСО влиза във вилата на Дянков
A A+ A++ A

Националната служба за охрана ще е стопанин на дом номер 7 в резиденция “Бояна”, известна през управлението на ГЕРБ като "вилата на Дянков", пише "24 часа".

Решение за това е взело правителството на Пламен Орешарски на 5 август, последния ден от мандата му.

Дом номер 7 е част от резиденцията с разгърната застроена площ от 3227 кв. м. Постройката е на три етажа – сутерен, партер и жилищен етаж. В нея има няколко стаи и апартаменти и се ползва за хотелските услуги, които предоставя резиденция “Бояна”. Нощувка в единична стая в дом номер 7 струва 90 лв., а наемът на апартамент е 180 лв. при кратък престой и 140 лв. при дългосрочен.

При управлението на ГЕРБ дом номер 7 стана известен като вилата на Дянков, тъй като там живееше семейството на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков. Според справките, предоставени от МС на журналисти, той е плащал 861 лв. за мезонет в дом номер 7.

НСО разполага с още няколко вили в Бояна, които се ползват от първите държавни мъже, докато трае мандатът им. Те са обединени в комплекса вила “Калина”. По-представителната вила се ползва от президента Росен Плевнелиев, докато по-малката е за министър-председателя. От вчера там се настани служебният премиер Георги Близнашки.

#Бояна #резиденция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници