Григор Димитров отпадна на полуфинала

Григор Димитров отпадна на полуфинала
A A+ A++ A

Григор Димитров загуби с 4:6, 3:6 от французина Жо-Вилфред Цонга  и отпадна в полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто.

Двубоят продължи само 1.24 часа, а българският тенисист допусна трето поражение в третата си среща с Цонга.

Димитров, който в предишните си три мача спечели трисетови победи, а вчера изигра тричасов трилър с Кевин Андерсон, беше видимо изморен и се представи доста под нивото си.

Това пролича най-вече във втория сет, в който той подари огромно количество точки на съперника с прибързани атаки и непредизвикани грешки.

Цонга се възползва от това и постигна комфортен успех, и за първи път в кариерата си ще играе финал в Откритото първенство на Канада. Неговият съперник в мача за титлата ще бъде определен след двубоя между Роджър Федерер и Фелисиано Лопес, който започва в 3.00 часа.

Французинът ще играе за трети път на финал от сериите "Мастърс", но за първи път в турнир на открито. Предишните му два финала бяха в зала в Париж, като спечели първия през 2008 г. и загуби втория през 2011 г.

Цонга успя да преодолее полуфиналите в Канада при третия си опит. В предишните два случая - през 2009 и 2011 г. - той загуби от бъдещите шампиони Новак Джокович и Анди Мъри, но през тази година победи именно двамата, за да стигне до мача с Димитров.

 

#Мастърс #Торонто #Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"