Във Велинград чистят деретата от храсти и боклуци

Във Велинград чистят деретата от храсти и боклуци
В Чепинското корито още помнят наводнението през 2005-та
A A+ A++ A

В община Велинград започна почистване на речните корита и дерета. Местните нямат поражения това лято, въпреки обилните валежи, но пазят осезателни спомени от двете мощни наводнения в курортния град след силни валежи във високите части на Родопите.

При последното наводнение през 2005 година пострадаха и асфалтовите шосета до Варвара и до Юндола, градът тогава беше откъснат от света близо седмица, а ниските квартали около гарата и в промишления район останаха под вода дълго време.

На прицел сега са коритата на реките Чепинска и Еленка и на дерето Власа в кв. Каменица, което е почти запушено от построения наблизо плаж.

Областният управител е издал заповед, а кметът е възложил на фирми да извършат превантивно почистване, като осигурят свободен път на водата при евентуална приливна вълна.

Комисия от общинска администрация предварително е обходила най-уязвимите точки за образуване на бентове и е дала разпореждания как да бъде почистено. Премахват се храсти и други растения, туфи и отпадъци до пълна проходимост на речното корито.

#речни корита #валежи #наводнения #Велинград #почистване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"