Наплив от доброволци през уикенда в Мизия

Наплив от доброволци през уикенда в Мизия
Отводняването на Мизия продължава. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мнозина доброволци изразиха желание да помогнат на бедстващите от наводнението в Мизия, което нанесе стотици материални щети. Много от районите във врачанското село са все още под вода и спасителни екипи помагат за отводняването.

В събота ветеринарните екипи ще дезинфекцират селскостопански постройки, които вече са почистени от тинята. Пощата в Мизия ще работи, за да могат пострадалите да получат еднократната финансова помощ от 325 лева. Във военно-полевата кухня за обяд ще сервират грах яхния.

Доброволците ще почистват тинята, разрушеното имущество и боклуците в бедстващия град, съобщи Васил Гурев от Българския червен кръст, цитиран от БНР. Неговата задача е да координира доброволците.

Инспектори от Агенцията по безопасността на храните продължават с огледите в хранителните магазини, за да оценят кои храни са годни за консумация и кои трябва да бъдат изхвърлени.

За да продължи работата по почистване на наводнените къщи, БЧК търси спешно от фирми гумени ботуши, санитарни маски, лопати, работни ръкавици, здрави чували за боклук. Продължават да се събират дарения по банковите сметки на Българския червен кръст, общината и дарителски организации, както и с SMS с текст DMS ZAEDNO на номер 17777 и празно съобщение на номер 1466 за БЧК.

#Мизия #БЧК #Васил Гурев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници