САЩ атакува нови цели на ИДИЛ

САЩ атакува нови цели на ИДИЛ
САЩ нанесоха втора вълна въздушни удари над джихадистите в Ирак. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Съединените щати са нанесли втора вълна въздушни удари срещу джихадистите в близост до иракския град Арбил. Унищожен е конвой на екстремистите. Въздушният обстрел започна в петък, след като американският президент Барак Обама заяви, че Вашингтон трябва да действа, за да се предотврати "геноцида" в Северен Ирак.

Армията на Съединените Щати продължи да атакува цели на Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ), в близост до Арбил. Нанесени са два въздушни удара, с цел подпомагане на защитата на града. В Арбил американски персонал е в подкрепа на местните власти", заяви говорителят на Пентагона контраадмирал Джон Кирби.

Президентът на Ирак Фуад Масум и вицепрезидентът на Съединените щати Джо Байдън са обсъдили в нощта срещу събота въздушната военна операция в северната част на Ирак и формирането на ново иракско правителство.

Байдън потвърди намерението на САЩ да окажат помощ на цивилните, блокирани в планината Синджар и на иракските власти в борбата им срещу джихадистите от ИДИЛ. Тази нощ военновъздушните сили на САЩ са хвърлили нова хуманитарна помощ на цивилните. Осигурени са над 28 хил. готови блюда и над 5 хил. литра вода.

#Ирак #САЩ #Барак Обама #Джо Байдън #ИДИЛ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници