БНБ поиска от МВФ оценка на финансовата ни система

БНБ поиска от МВФ  оценка на финансовата ни система
От името на българските власти Иван Искров отправя искане за провеждане на FSAP като част от редовните консултации, предвидени за тази година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Уравителят на БНБ Иван Искров се обърна към Международния валутен фонд с искане за организиране на мисия на фонда за България по Програмата за оценка на финансовата система (FSAP). Писмото на Искров е адресирано до Хосе Виналс, ръководител на отдела за парични и капиталови пазари на МВФ.

Управителят на БНБ напомня, че последният преглед на България по тази програма беше проведен през 2008 г. и беше одобрен от Изпълнителния съвет на МВФ през март 2009 г. От името на българските власти Иван Искров отправя искане за провеждане на FSAP като част от редовните консултации, предвидени за тази година, по възможност преди тях.

Искров информира Хосе Виналс за поставянето на банковата група КТБ под особен надзор от БНБ и подчертава, че от страна на централната банка са предприети всички необходими мерки за разрешаване на ситуацията и за ограничаване на системните рискове до посочената банкова група.

 

#Иван Искров #Искров #БНБ #МВФ #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"