Сергей Станишев става председател на Консултативния съвет на БСП

Сергей Станишев става председател на Консултативния съвет на БСП
Атанас Мерджанов е новият говорител на Изпълнителното бюро след пленума на БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сергей Станишев става председател на Консултативния съвет на БСП, а Михаил Миков – председател на коалицията, съобщи Атанас Мерджанов, новият говорител на Изпълнителното бюро след пленума на БСП.

„Бяха направени съответните промени в състава на Изпълнителното бюро. От състава на бюрото бяха освободени колегите Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Емил Костадинов”, обясни Мерджанов, цитиран от агенция "Фокус".

БСП избра ново име за изборите. Левицата се отказва от „Коалиция за България” и залага на по-разпознаваемото „БСП-Лява България”.

Новият говорител каза също, че БСП настоява за анализ и оценка на договореностите и набелязаното развитие за изграждане на нов блок на АЕЦ „Козлодуй” с оглед гарантиране на българските национални интереси и осигуряване на публичност на процеса. За БСП от националното значение е проектът „Южен поток” и ангажираността на България с неговото изграждане в съответствие с европейските правила. В същото време е необходимо да продължат действията за разнообразяване на източниците, трасетата и връзките за осигуряване на енергийните потребности на страната и сигурността на доставките на природен газ.

БСП потвърждава позицията си за приоритетното развитие на ядрената енергетика на страната. Партията смята за необходимо да се възобнови и продължи работата по проектите за АЕЦ „Белене”, за удължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй” и за изграждане на нови мощности в АЕЦ „Козлодуй”. 

#Сергей Станишев #БСП #Атанас Мерджанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »