ДАНС разби група за продажба на бебета

ДАНС разби група за продажба на бебета
ДАНС обезвреди престъпна група за продажба на новородени. Снимка: www.skener.bg
A A+ A++ A

Служители на Държавна агенция „Национална сигурност” са провели на 30 юли операция на територията на София и страната, в хода на която е неутрализирана организирана престъпна група, осъществяваща престъпна дейност, свързана с трафик на хора – продажба на новородени, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Дейността на групата е свързана с набирането и последващото склоняване на бременни жени с нисък социален статус или в неравностойно положение, като за целта им обещавана финансова облага, в случай че се съгласят да продадат новородените от тях деца. Предварително са осигурявани „клиенти” за осиновяване. Последните са най-често бездетни семейства от страната и чужбина, склонни да заплатят за дете, като по този начин избягват сложната процедура по осиновяване и евентуален последващ отказ от страна на компетентните власти.

Бъдещите родилки са настанявани в къща, функционираща като частна детска градина в София, където биват поставяни под контрол и обгрижване до момента на раждането на детето, като са осигурявани по време на бременността в частни акушеро-гинекологични клиники.

Материалите са докладвани в Специализираната прокуратура и е образувано досъдебно производство.
На лицата, участващи в организираната престъпна група, са повдигнати обвинения за участие в структурирано трайно сдружение с цел да вършат престъпления. С постановление на Специализираната прокуратура им е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок от 72 часа.
Работата по случая продължава.

#ДАНС #Специализираната прокуратура #бременността #клиенти #родилки #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници