Изпращат психолози заради взрива в Костенец

Изпращат психолози заради взрива в Костенец
Министерството на отбраната изпраща психолози в Костенец, заради хора в стрес от взрива. Снимка: natkat.insurance.bg
A A+ A++ A

„Изпращат се психолози, защото има много хора, които са в стрес от случилото се и искаме да им помогнем, както в района на поделението, така и в града“, заяви в Костенец министърът на отбраната Велизар Шаламанов, който е на мястото на инцидента. Свиква се Кризисен щаб в кметството.

„Щетите ще бъдат възстановени от завод ТЕРЕМ. Психолозите пътуват насам. Те са командировани до понеделник, а ако се налага ще се удължи престоят им, за да работят със служителите и с хората от града“, добави Шаламанов.

Следствието започва работа по разпореждане на прокурора. И разследващите са на място. Пълната истина ще бъде установена от следователите от МВР. Все още не се знае, колко хора е имало в завода, когато е избухнал взривът, детайлите в момента се уточняват. „Първо трябва да отделим внимание на медиите и гражданите, за да ги успокоим, че няма риск от последващи взривове“, добави министърът и подчерта, че е възможно щетите да бъдат покрити бързо.

"Най-важни са хората, затова е и ангажиментът за психологическата подкрепа. Към момента не може да се говори за човешка грешка. Той повтори, че става дума за случайна искра между два технологични центъра. Това не е нещо, което се е случило в склад, а на работна площадка, като са спазени всички правила от служба КОС. Те редовно проверяват технологичния процес и не са регистрирани нарушения, които могат да бъдат свързани с този инцидент. Технологичен център, това са центровете, където се извършват отделните операции на утилизация на боеприпаси и различни вещества. Те са независими, но така или иначе физически са в близост. Макар че са взети всички мерки, не може рискът да бъде сведен до минимум", уточни Шаламанов и увери, че ситуацията е овладяна.

#Костенец #взрив #КОС #Терем #Велизар Шаламанов #Шаламанов #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници