Кленовски екстрадиран в Италия

Кленовски екстрадиран в Италия
Полицаи водят Кленовски в съда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стефан Кленовски, който беше издирван от Европол за източване на банкови карти, беше екстрадиран в Италия.

С решение на Софийски градски съд 46-годишният български гражданин е бил предаден на италиански полицаи на летище София във вторник, съобщи МВР.

Стефан Кленовски беше задържан на 27 януари при операция в столичен мол. Срещу него беше издадена европейска заповед за арест от съда в гр. Трани, Италия, и той беше сред издирваните в рамките на операция „Шок“ за източване на разплащателни сметки в няколко европейски страни.

Кленовски е бил част от организираната престъпна група, която от юни 2008 г. е теглела нерегламентирано пари от карти, клонирани чрез скимиращи устройства.

Седмица след като бе освободен от полицията под „домашен арест“, Кленовски отново бе задържан, този път заради фалшивата лична карта, с която бе хванат. На 3 февруари Софийски градски съд го остави за постоянно в ареста.

След ареста в мола съпругата на задържания Стефан Кленовски – Илияна, се оплака, че е била бита и обиждана от полицаите по време на акцията. Директорът на СДВР Валери Йорданов отрече това и показа записи от охранителните камери.

#скимиращи устройства #банкови карти #домашен арест #екстрадиран #операция „Шок“ #мол #Стефан Кленовски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници