Трудна победа за Гришо: отива на 1/4 финал в Торонто

Трудна победа за Гришо: отива на 1/4 финал в Торонто
Гришо отива на 1/4 финал в Торонто.
A A+ A++ A

Родната гордост в мъжкия тенис Григор Димитров продължава успешно участието си на силния турнир "Роджърс Къп" от сериите "Мастърс" в Торонто с награден фонд 3,766,270 долара. Поставеният под номер 7 в схемата тенисист надигра в три сета 7:5, 5:7, 6:4 испанеца Томи Робредо и продължава напред в турнира във фазата на 1/4-иналите, където ще срещне стария си познайник Кевин Андерсън, който отстрани по пътя си поставения под номер 3 Станислас Вавринка. Това е първа победа за Гришо над този противник.

Димитров спечели първата част със 7:5. За да постигне този успех му беше един-единствен пробив, дошъл в последния гейм на частта. Хасковлията реализира втората си възможност за пробив и поведе с 1:0.

Във втората част всичко вървеше към бърза победа за Димитров. Той взе ранен пробив за 2:0, затвърди го при 3:0, а впоследствие нещата се развиваха нормално до 4:1 в негова полза. И изведнъж се получи неочакван срив в играта му.

Първо Гришо позволи пробивът му да бъде върнат и впоследствие Робредо изравни за 4:4. Двамата си размениха по още един гейм, преди на свое подаване хасковлията да позволи резултатът да стане 0:40.

Испанецът се възползва още от първата си възможност и поведе с 6:5. Впоследствие той пропусна два сетбола на свое подаване, но при третия беше безкомпромисен и изравни резултата на 1:1 сета.

Така се стигна до решителен трети сет, в който Робредо беше решен да покаже всичко най-добро от себе си. Това му позволи да поддържа интригата до самия край и да няма никакви пробиви отново до последния гейм.

При 3:2 в своя полза и подаване на испанеца Григор получи шанс за решителен пробив. Той имаше две възможности да вземе подаването на съперника, но бившият номер пет в света ги неутрализира.

Така двамата продължиха без пробиви до 5:4 в полза на Димитров. Тогава нашето момче се мобилизира и стигна до мачбол, който обаче Робредо спаси. При втория шанс да затвори мача обаче Гришо беше безпощаден и така взе гейма, сета и мача, за да се класира за четвъртфиналите.

Мачът на Гришо с Андерсън е в петък.

#Григор Димитров #Гришо #Торонто #Кевин Андерсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »