90-годишен гларус атракция сред жените по Черноморието

90-годишен гларус атракция сред жените по Черноморието
Йога инструктурката Лана (първата вляво) е сред най-големите почитателки на Ваньо. Снимка: "Марица"
A A+ A++ A

Деветдесетгодишният гларус Иван Раев е голямата атракция на Черноморието това лято. Гларусът Ваньо всяка сутрин пори морските вълни между Бургас и Сарафово. За него сутрешният кроул е традиция повече от 50 години. Десетки фенки се събират на морския бряг, за да го наблюдават, пише „Марица“

Ваньо суетно крие годините си и с удоволствие позира с красавици от различни националности. Красиви млади жени се редят на опашка за фотосесия с Иван Раев от Чепеларе. Момиче от Киев дори било готово да се закълне, че не е срещало по-галантен мъж от дълголетника.

Ваньо си има ритуал. Преди да влезе в морето, задължително прави гимнастика. След това се съблича по бански, а ако температурите гонят сахарските, слага на главата си бяла кърпа. Така прави ежедневната си норма от 6 километра. Понякога по шосето край брега го следва брат му, но той преминава дистанцията с автомобил.

През зимата гларусът е на ски в Пампорово. Всеки ден той се качва от Чепеларе до Студенец и кара ски по цял ден. Дори да е сибирски студ, не слага нито ръкавици, нито шапка, а дори якето на сигналния му екип винаги е разкопчано.

Ваньо е фен на балета. Голяма част от живота му е минал сред балерини. Познава отлично телата им, защото дълго време е бил масажист на балета във Варненската опера.

#Иван Радев #Ваньо #Черноморие #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »