Мнозинството заплаши опозицията с бонус война

Мнозинството заплаши опозицията с бонус война
Ние ще покажем на всички кой какво е вземал и с какъв морал оттук нататък той ще подхожда по въпроса, заплаши Валентин Николов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът прави безпрецедентен жест, който се основава на морала, защото е „смел и отговорен политик“ и поправя допуснатите грешки в най-кратък срок, обявиха депутати от парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание по повод връщането на бонусите.

Заместник-председателят на групата на мнозинството Димитър Главчев призова предишните управляващи да вземат пример от настоящите, предаде „Фокус“.

„Въпреки че всички възнаграждения са получавани на законно основание, опирайки се на полето на морала, се предприемат действия, които не са били предприемани досега от нито едно управление. Аргументът дали е било криза, или не е било криза, е несериозен, когато се отнася за морал“, подчерта Димитър Главчев.

Той определи като неоснователен и аргумента за доброто управление, защото преценката за добре свършената работа е на данъкоплатеца. „Те я получиха през 2009 г.“, бе категоричен Димитър Главчев.

„Когато говорим за морал, нека крадецът да не вика „дръжте крадеца“. Ако не знаят сметките, на които могат да върнат парите, ние с удоволствие ще бъдем така добри да им ги предоставим“, каза депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. Председателят на парламентарната група Валентин Николов заплаши, че ако членовете на Тройната коалиция не върнат получените допълнителни възнаграждения до седмица, ГЕРБ ще оповести „всеки един какви пари е взел“, за да има прозрачност в работата на предишния кабинет, каквато има и при работата на настоящия.

„Ние ще покажем на всички кой какво е вземал и с какъв морал оттук нататък той ще подхожда по въпроса със средствата, които се вземат над заплатата. Преди конгреса на БСП е редно този морал да бъде проявен и да видим лидера на БСП, който ще наложи този морал“, заключи Николов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #бонуси #Димитър Главчев #Александър Ненков #Валентин Николов #БСП #Сергей Станишев #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"