ДАНС арестува шефа на "Автомобилна администрация" във Велико Търново

ДАНС арестува шефа на "Автомобилна администрация" във Велико Търново
Снимка: Тrud.bg
A A+ A++ A

Акция на ДАНС срещу корупцията в бившата ДАИ, сега изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", тече в няколко града.

Служители на спецагенцията арестуваха началника на ДАИ във Велико Търново Петър Петров. Той е задържан в ранния следобед вчера, когато в сградата е имало изпити на курсисти, а свидетели на отвеждането му от агенти и униформени са станали представители на местните автошколи.

Засега от ДАНС не дават повече информация с мотив, че операцията още е в ход и обещаха подробности на по-късен етап. Ясно е само, че става дума за корупционни схеми.

Във Велко Търново се говори, че арестът на Петров е заради множество жалби срещу него, пише "Труд" (Trud.bg). Той е шеф на автоинспекцията в града от началото на тази година. Петров бе назначен след конкурс, който спечели в надпревара с още двама кандидати - Димитър Широков и Велко Велков, които след тест не получиха достатъчно точки, за да бъдат допуснати до интервю.

Това е второто назначение на Петров за шеф на местната ДАИ. Той обаче бе свален от поста при управлението на ГЕРБ. При повторното си назначение той обяви за приоритети намаляване на катастрофите чрез строг всекидневен, а не кампаниен контрол.

#ДАИ #Автомобилна администрация #ДАНС #Петър Петров #задържан #арестуван

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »