Язовирни риби плуват в дворовете на жителите на Мизия

Язовирни риби плуват в дворовете на жителите на Мизия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като водата постепенно започна да се оттегля в коритото на река Скът, хората в Мизия започнаха да намират в своите дворове голи шарани, които по думите на рибарите, са язовирни риби.

„Тази риба е невъзможно да е от град Мизия. Това е гол шаран, който е язовирна риба, казва пред Нова ТВ (Novatv.bg) Цветелин. "Не могат да ни заблуждават, че всичко е от дъждовете. Аз съм преживял 7-8 наводнения, такова нещо не е било”, допълва Валентин - друг жител на Мизия.

За пет минути рибарите хващат в домовете си по 3 шарана.

Междувременно,

система за ранно предупреждение при бедствия заработи в Мизия

Изграждането й било планирано заради близостта на града до АЕЦ Козлодуй. Пускането в действие обаче е факт по-рано, благодарение на фирмата-изпълнител.

Освен мегафоните по високите места, из града обикаля и оборудван с говорител автомобил.

„Това е една превенция. Хората не се стряскат, те получават онази информация, която им е необходима”, обясни кметът Виолин Крушовенски.

Дворът на Йорданка Гечева е сред първите, в които влязоха помпите на пожарникарите. При своите огледи през последните дни пожарникарите вече са събрали информация кой и къде има нужда от помощ. В целия град здравни инспектори оглеждат за удавени животни. Екипи вече са започнали тяхното прибиране, за да се намали опасността от епидемии.

#шаран #дъжд #порой #домове #Мизия #система за оповестяване #бедствия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници