Пловдивски пенсионери се изпокараха за рибен курбан

Пловдивски пенсионери се изпокараха за рибен курбан
300 порции с рибен курбан бяха раздадени в сряда на обяд в двора на църквата "Свето Преображение Господне" в пловдивския район "Тракия". Снимка: www.gustonews.bg
A A+ A++ A

300 порции с рибен курбан бяха раздадени в сряда на обяд в двора на църквата "Свето Преображение Господне" в пловдивския район "Тракия". "Голяма част от дошлите се редят по 3-4 пъти. Казано е, че е за здраве, а не да си изхранват родата", възмущаваха се някои.

Повечето от чакащите бяха пенсионери, които казваха, че освен пенсията нямат друг доход и за това се радват, че вече и в "Тракия" се правят курбани.

Новата църква отбелязва храмовия си празник. Още преди обявения час голяма опашка предимно от възрастни хора се беше извила отстрани на църквата. Хората търпеливо чакаха да дойде техният ред и да вземат своята порция с две филийки хляб.

Домакиня от съседен блок се гневеше, че след като си изядат рибения курбан, хората хвърлят безотговорно пластмасовите кутийки на земята.

За по-малко от час всички дошли бяха нахранени. Млади пловдивчани пък пристигаха в храма, за да бъдат поръсени със светена вода.

#Пловдив #Тракия #курбан #пенсионери #хляб #вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници