Близнашки: Предлагаме Кристалина Георгиева за вицепрезидент на ЕК

Близнашки: Предлагаме Кристалина Георгиева за вицепрезидент на ЕК
„Предлагаме Кристалина Георгиева не просто за член на ЕК, но за вицепрезидент на комисията и върховен представител по въпросите на външната политика“, каза министър-председателят проф. Георги Близнашки. Снимка: fakti.bg
A A+ A++ A

„Предлагаме Кристалина Георгиева не просто за член на ЕК, но за вицепрезидент на комисията и върховен представител по въпросите на външната политика“, каза министър-председателят проф. Георги Близнашки на пресконференция след първото заседание на служебното правителство.

„Ще направим национално усилие нашият досегашен комисар да получи по-висок пост. Това ще бъде огромно признание за нашата страна”, заяви Близнашки.

По думите му тази кандидатура отдавна се обсъжда в обществото. „Това е убедителна, достойна кандидатура за България. Ако тя успее да заеме поста, това ще бъде голям успех за българската външна политика, за българската дипломация”, посочи още служебният премиер.

„Взехме решение всеки министър да отдели по 300 лв. от своята заплата - и всички те се отзоваха - в помощ на бедстващите като пример за подражание“, каза още проф. Близнашки на пресконференция след първото заседание на правителството. Той поясни, че министрите ще вземат заплата в края на месеца. „Това е благороден акт. Призовавам всички да се отзоват според възможностите си”, заяви проф. Близнашки. Той допълни, че ще посети засегнатите от наводнението райони. „Добре би било като национална общност да покажем съпричастност към нашите сънародници”, допълни премиерът.

Министърът Йордан Бакалов заяви, че заедно с проф. Йордан Христосков, служебен вицепремиер по социална политика и министър на труда и социалната политика, ще отидат на терен в Мизия, за да помогнат на местните и държавните власти, които да могат да получат първите помощи.

#Близнашки #Георгиева #кандидатура #премиер #комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници