Уж всички върнаха бонусите в срок, а още един беше уволнен

Уж всички върнаха бонусите в срок, а още един беше уволнен
Премиерът тъкмо обяви, че всички са върнали бонусите си, когато се оказа, че началника на кабинета на Нона Караджова е пропуснал да го стори и беше уволнен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Началникът на кабинета на министъра на околната среда Нона Караджова Владимир Стратиев е освободен от поста си, защото не е върнал бонусите си в установения от премиера Бойко Борисов срок.

„Политическите кабинети, тези, които са дошли тук с кауза да служат, нямат право да вземат допълнително материално стимулиране," категорично заяви министър-председателят в Министерски съвет, предаде „Фокус".

Той подчерта, че политическите лица, които вече не заемат постовете си, също са върнали допълнително взетите пари, както и това, че кабинетът слага „много ясна черта между тях и редовите хора в администрацията, които реално носят живи пари".

„Когато и предишното правителство върне своите бонуси, няма да има пари за недостиг на лечение на деца. Ето една възможност – не само да не се съди държавата, а да се помогне," отбеляза Бойко Борисов.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков заяви, че в държавите от ЕС има тавани за парите, отпускани от държавата за лечение на деца.

По-рано днес той обеща с част от върнатите бонуси, постъпили по специално откритата сметка, да се плати лечението на на 18-годишния Йордан Стоев, болен от рядка форма на левкемия, за което са необходими 216 000 евро.

Бойко Борисов призова и предишните управляващи да дарят бонусите си за такива каузи, а лидера на ДПС да върне 1,5 млн. лв. от хонорара си от „Цанков камък".

Премиерът обеща пресслужбата да разпространи подробна информация кой колко е върнал.

#Нона Караджова #МОСВ #Бойко Борисов #администрация #бонуси #Йордан Стоев #левкемия #Ахмед Доган #Цанков камък #хонорар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »