Бареков получил 2 млн евро обезщетение и платил данъци за тях

Бареков получил 2 млн евро обезщетение и платил данъци за тях
A A+ A++ A

Получил съм  2 милиона евро обезщетение от Тв7 и News7 и съм си платил данъците, каза в предаването „Здравей България” по Нова телевизия председателят на ПП „България без цензура” Николай Бареков.

„От кога в България стана престъпление човек да получава пари по договор и да плаща данъци? Това са договорите за управление на Тв7 и на News7 като член и председател на борда на директорите и като изпълнителен директор”, коментира бившият телевизионер по повод на обвиненията, които отправи публично срещу него лидерът на "Ред, законност, справедливост" Яне Янев.

Бареков ояви, че още днес ще депозира в прокуратурата договорите за тези плащания.

„През лятото на 2011 г. аз ставам директор на Тв7, през лятото на 2012 година ставам директор на ББТ, която впоследствие превърнахме в News7. В края на октомври 2013 година, напускам Тв7 и News7, като подписвам споразумение малко по-късно за прекратяване на договорите ми за управление и контрол на двете телевизии. Октомври 2013 година се създава гражданското сдружение „България без цензура”. На 27 март 2014 година е официално регистрирана политическа партия”, очерта хронологията на събитията той. Оттам нататък финансирането на партията можело да се проследи през Сметната палата.

„На 24 януари 2014 година, получавам обезщетенията си по тези два договора. Това обезщетение е 2 милиона евро и аз съм си платил данъците заедно с двете телевизии на българската държава в размер на 462 хиляди лева. От тях дарявам половин милион лева. Моите договори бяха 5-годишни в двете телевизии. Аз бях си заслужил и изработил 20% от тях. Когато прекратихме договора със споразумение на борда на директорите, те ми предложиха да взема още 20% от това, което ми се полага и да не взимам цялата сума. Аз се съгласих, защото нямах избор. Трябваше да получа 10 милиона лева за тези 5 години при постигнати резултати”, разказа Бареков. Оценката му е, че телевизията по негово време е имала уникален успех.

Лидерът на ББЦ отрече да е имало схема с рекламната фирма "Пиаро". „Това, което говори Яне Янев за фирмата „Пиаро” е пълна лъжа. Тази фирма навремето, когато Яне Янев беше приятел с мен и с Красимир Гергов, беше под неговия контрол. С днешна дата, аз не знам кой управлява фирмата „Пиаро”, но съм работил с нея като изпълнителен директор. Тя е давала някакви приходи в телевизията – Нова телевизия, бТВ, Тв7, News7”, обясни Бареков.

Законът според него не е бил нарушен, защото дарените пари са дарени преди да има партия на гражданското сдружение „България без цензура”.

В интервюто си Бареков отново повтори обвиненията си към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, наричайки го "масов убиец". По негово време в МВР бяха застреляни повече от 150 човека. След него убийствата спряха, аргументира се Бареков.

#Николай Бареков #Яне Янев #Бойко Борисов #евро #обезщетение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници