Лондон предупреди туристите от Острова да се пазят у нас

Лондон предупреди туристите от Острова да се пазят у нас
A A+ A++ A

Пазете се от крадци и нападения по българските морски курорти, предупреждават от британското външно министерство.

"Туристите са обект на крадци и джебчии в Слънчев бряг и други курорти. Не носете ценни предмети на плажа и внимавайте по тъмните улици в курорта през нощта. Винаги заключвайте стаята си (включително прозорците и вратите на балконите) и съхранявайте ценностите си в сейф. Не обменяйте пари по улиците в Слънчев бряг, а само в лицензирани обменни бюра, банки или хотели", съветват от ведомството.

Най-голeмият черноморски курорт на България винаги се е радвал на особено внимание на Острова, но през миналите години той често беше споменаван като място за безкрайни алкохолни купони. Този сезон по мнението на всички Слънчев бряг е необичайно тихо място и то не заради липсата на британски туристи. Както и преди те идват на любимото си място, но този път местните власти са се постарали да ограничат шума само около централните и крайбрежните алеи, така че да не се пречи на туристите с деца, които също почиват на Слънчев бряг.

След като властите почти се справиха с шума, сега трябва да ликвидират и джебчиите, които явно са плъзнали из курорта. Допълнителна информация туристите могат да получат на сайта на британското външно министерство. Посочва се и спешният телефон 112 в случай на извънредни ситуации или за контакт с полицията.

#крадци #джебчии #Слънчев бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"