Доган: Хонорарът не е бонус

Доган: Хонорарът не е бонус
Всяка политическа власт трябва да има инструменти за стимулиране, категоричен е Ахмед Доган. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ахмед Доган няма да върне сумата от 1,5 млн. лв., получена за консултации по хидроенергийния проект „Цанков камък“, защото той не е бил министър и хонорарът му не е бонус.

„Аз не съм бил министър. Хонорарът не е бонус“, кратко обясни лидерът на ДПС след срещата си с президента Росен Плевнелиев в рамките на месеца на политическите консултации, предаде „Фокус“.

По-рано в сряда премиерът Бойко Борисов обяви, че всички членове на кабинета са върнали бонусите си, и призова членовете на предишното правителство да последват примера им, като специално апелира Ахмед Доган да върне хонорара си от „Цанков камък“.

Той беше категоричен, че всяка власт трябва да стимулира служителите си и който не разбира това, не разбира от пазарна икономика. Ахмед Доган уточни, че е важно дали това стимулиране е за политическа лоялност или за конкретно свършена работа. Според него всяка политическа власт трябва да има инструменти за стимулиране.

„Това не е грях. В условията на бедност, на криза, всеки проблем може да се превърне в гръмоотвод с оглед търсене на виновници, нови дяволи, сатанизиране и т.н.“, каза лидерът на ДПС.

По думите му предишното правителство също е раздавало бонуси, но тогава бюджетните излишъци са били „космически“.

„Сега ситуацията е друга и раздаването на бонуси има съвсем друг ефект. Преди, ако проблемът е бил защо бонусите не са били достатъчно високи, сега е – защо изобщо ги има“, коментира още Ахмед Доган.

#президент #Росен Плевнелиев #бонуси #Бойко Борисов #„Цанков камък“ #хонорар #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"