Плевнелиев впечатлил Ахмед Доган

Плевнелиев впечатлил Ахмед Доган
Ахмед Доган призна, че е впечатлен от новия президент Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е впечатлен от новия президент Росен Плевнелиев, който влиза в роля без ясна дефиниция в Конституцията.

„Става въпрос за нещо изключително важно – президентът да създаде едно надпартийно, консенсусно пространство на съгласие и осмисляне на дългосрочните приоритети на страната“, заяви Доган, цитиран от „Фокус“, след среща с президента в рамките на месеца на политическите консултации.

Ахмед Доган беше категоричен, че президентската институция не трябва да се приема формално, и призова политическия елит към отговорни решения, защото по думите му България все още няма приоритети 20 години след началото на прехода.

„Ние сме впечатлени от самия факт, че президентът на страната влиза в една нова роля, която не е ясно дефинирана в самата Конституция“, заяви Ахмед Доган.

Президентът и лидерът на ДПС са обсъдили стратегията „Европа 2020“ на Европейската комисия.

Според Ахмед Доган Европа по необходимост е започнала „Стратегия 2020“ като търсене на изход от кризата и затова тя трябва да бъде „един консенсусен политически продукт“.

„Ако сега се намираме в края на опашката на страните – членки на ЕС, в контекста на „Стратегия 2020“ имаме шанса да се позиционираме поне в средата. Ако този шанс се изпусне от управляващия елит на страната, нищо не може да ни помогне след това. И това е дълбокият смисъл на тези консултации на президентската институция“, заяви Доган.

#Росен Плевнелиев #президент #ДПС #Ахмед Доган #Европа 2020 #лидер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »