Рано или късно се отчайваме при бедствия, коментира психолог

Рано или късно се отчайваме при бедствия, коментира психолог
“Рано или късно се отчайваме и започваме да бъркаме при поредица от нещастия”, каза психологът Ани Владимирова, по повод бедсвието в Мизия. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

“Рано или късно се отчайваме и започваме да бъркаме при поредица от нещастия”, каза в интервю за Агенция „Фокус” психологът Ани Владимирова. „Има един момент, когато мисленето започва да се негативизира – когато прекалено дълго се случват неприятности. В един момент ти нямаш повод за надежда, защото правиш усилия, а те не водят до добър резултат - така човек се фрустрира и се отчайва, и изпада в депресия”, обясни Владимирова.

Според нея има логика за това поведение, защото сме хора, а не машини. Психологът съветва да се търси контакт с хора, които са стабилни психически и им действат оптимистично.

„Защото ние имаме един навик да се събираме на групи по интереси в квартала и да се оплакваме, мрънкаме и да си разказваме страшни истории”, допълни Владимирова.

По думите й, просто трябва да се бяга от черни дупки и от хора, които се оплакват и такива, които те влачат надолу със себе си. „Всеки човек в живота си има загуби, преодолява ги и продължава. Тези, които имат по-слаба психика им се отразява с повече загуби. През акта на нещастие различните хора минават различно. И точно затова човек трябва да е здрав психически през целия си живот - да живее пълноценно, да се бори, да е във форма и да се справя”, съветва психологът.

#Ани Владимирова #дупки #Надежда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"